Centar za sistematske preglede i prevenciju

Centar za sistematske preglede poliklinike Life na usluzi je svim pacijentima koje žele vrhunsku uslugu u području preventivne skrbi o zdravlju. Obratite nam se s povjerenjem.

ZAŠTO SISTEMATSKI PREGLEDI U POLIKLINICI LIFE?

 • Vrhunski stručnjaci
 • Suvremena medicinska oprema
 • Od pretraga do nalaza i završnog mišljenja u jednom danu
 • Dostupnost parkirnih mjesta i ostalih sadržaja
 • Mogućnost individualnih paketa pregleda
 • Prilagođeni paketi pregleda za obitelji, sportaše, tvrtke na upit

ŠTO JE SISTEMATSKI PREGLED I ZAŠTO GA TREBA OBAVLJATI?
Sistematski pregled je cjeloviti pregled kojim se utvrđuje tjelesno stanje pacijenta i rad svih vitalnih organa organizma. Suvremena medicina u mogućnosti je prevenirati i uspješno liječiti mnoga oboljenja ukoliko su prepoznata u ranim fazama bolesti. Mnoge naznake oboljenja i početni stadiji bolesti ne pokazuju konkretne simptome i osoba se osjeća potpuno zdravo, a vidljivi su tek kada bolest dođe u odmakle faze. Sistematski pregledi ključni su za otkrivanje bolesti u ranim fazama i uspješno liječenje, ali i za prepoznavanje naznaka oboljenja koja, uz promjene životnih navika i odgovarajuću liječničku skrb mogu potpuno nestati. Sistematski pregled ključna je sastavnica preventivne medicine i neizostavan element brige o zdravlju svakog odgovornog građanina, ali i pokazatelj brige poduzeća o svojim djelatnicima.
KOLIKO ČESTO TREBA OBAVITI SISTEMATSKI PREGLED?
Preporuča se da svaka osoba, neovisno o životnoj dobi, obavi sistematski pregled barem jednom godišnje dok su osobe s obiteljskom anamnezom, kroničnim bolestima ili osobe u starijoj životnoj dobi pozvane su da sistematske preglede obavljaju i češće.
OD ČEGA SE SISTEMATSKI PREGLED SASTOJI?
Sistematski pregled može biti konfiguriran na različite načine koji se manje ili više detaljno bave uvidom u cjelokupno zdravstveno stanje pacijenta. Redovni sistematski pregled trebao bi se minimalno sastojati od kliničkog pregleda, analize krvne slike i urina, ultrazvučne dijagnostike abomena, 12-kanalnog EKG-a s očitanjem, spirometrije, pregleda vida i sluha. Preporučaju se prošireniji paketi sistematskih pregleda kojima se produbljuje kardiološka obrada te ginekološki pregledi i ultrazvuk dojke kod žena, ali i ultrazvuk prostate kod muškaraca.
KAKO SE PRIPREMITI ZA SISTEMATSKI PREGLED?
Na sistematski pregled potrebno se naručiti i ponijeti identifikacijsku ispravu te imati postojeću medicinsku dokumentaciju u slučaju prethodnih liječenja i zdravstvenih stanja koje bi liječnici trebali uzeti u obzir. Za sve informacije o načinu pripreme za obavljanje pojedinih pretraga u dogovorenom pregledu, obavijestit će vas kolege kod naručivanja.

Cjenik

sistematskih pregleda za dame

Cjenik

sistematskih pregleda za muškarce

Naš tim

Upoznajte naše liječnike

Lejla Ćorić
dr. med., spec. neurolog, subspec. epileptologije
Doc. dr. sc. Vesna Herceg-Čavrak
prim. dr. med., prof. v.š., specijalist pedijatar, subspecijalist pedijatrijski kardiolog
Ivan Grgurev
dr.med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije
Tomislav Madžar
Doc.dr.sc., dr. med. , Specijalist medicine rada i športa
Tomislav Letilović
Kardiolog, Doc.dr.sc., dr.med.
Dejana Lučić
dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije
Natko Beck
dr. med., specijalist radiologije
Matija Marković
dr. med., specijalist kardiologije

 

Želite se naručiti na pregled ultrazvukom ili trebate savjet stručnjaka? Kontaktirajte nas na 01 209 9010 ili na info@poliklinika-life.hr i naš tim odgovorit će Vam u najkraćem roku.

  Pretplatite se na Newsletter


  O Nama

  Poliklinika Life je moderna, vrhunski opremljena Poliklinika u Zagrebu u kojoj najbolji stručnjaci brinu o Vašem zdravlju.

  Radno Vrijeme

  Pon - Pet: 8:00 - 18:00 pmSubota: 10:00 - 15:00 pmNedjelja: Zatvoreno

  Kontakti

  Telefon 01 2099 010Trpinjska 5A, 10000 ZagrebKako do nas?