Centar za ginekologiju i zdravlje žena

Centar za ginekologiju poliklinike Life na usluzi je svim pacijenticama koje žele vrhunsku uslugu u području skrbi o zdravlju ženskog reproduktivnog sustava koju pružamo kroz:

 • Edukaciju
 • Prevenciju i savjete
 • Preglede i dijagnostičke postupke
 • Upućivanje na liječenje

Redovito obavljanje ginekološkog pregleda osnovni je preduvjet intimnog zdravlja žene i postavljeni medicinski standard kojeg se svaka spolno aktivna žena mora pridržavati ukoliko istinski brine o svom zdravlju, a intimno zdravlje predstavlja osobito osjetljivo područje u kojem pacijentica posebno treba, uz stručnost i profesionalnost liječnika, i onu ljudsku komponentu te osjećaj sigurnosti, povjerenja i topline koji joj pruža medicinski tim.

Naš stručni tim čine renomirani stručnjaci dugogodišnjim profesionalnim iskustvom koje donosi naša omiljena doktorica Dejana Lučić, hvaljena među svim generacijama žena zbog izuzetne stručnosti, topline i srdačnosti s kojom pristupa pacijenticama.

ŠTO JE GINEKOLOŠKI PREGLED??
Ginekološki pregled osnovni je medicinski postupak temeljem kojeg se utvrđuje zdravstveno stanje ženskog reproduktivnog sustava. Kompletan ginekološki pregled obuhvaća liječnički pregled, uzimanje uzoraka za PAPA test kojim se utvrđuju moguće promjene na vratu maternice, ginekološki ultrazvuk kojim se utvrđuje stanje organa i reproduktivnog sustava žene te konzultacije.
KADA I ZAŠTO OBAVITI GINEKOLOŠKI PREGLED?
Ginekološki pregled nije obveza samo trudnica, nego predstavlja standard suvremene medicine 21. stoljeća za sve spolno zrele žene. Kompletan ginekološki pregled potrebno je obaviti barem jednom godišnje u preventivne svrhe te kako bi se mogući zdravstveni problemi na vrijeme utvrdili i otklonili. Redovno obavljanje ginekološkog pregleda osnovna je obveza za sve odgovorne žene koja brinu o svom intimnom zdravlju.
KAKO SE PRIPREMITI?
Neophodno je redovito voditi računa o intimnoj higijeni, a prije ginekološkog ultrazvuka potrebno je isprazniti mjehur. Najveći dio pripreme za ginekološki pregled predstavlja psihološka priprema. Određeni broj žena izbjegava obavljanje pregleda ili pružanje svih informacija liječnicima, ponajviše zbog nelagode koju osjećaju u vezi pregleda te uopće razgovora za teme vezano za intimno zdravlje. Naš stučni tim osobito je posvećen tom psihološkom aspektu kroz individualni pristup, diskreciju i toplinu kojom se uvijek nastoji stvoriti afirmativan ambijent između pacijentice i liječnice/ka kako bi se pacijentici pružila podrška da nastavi i dalje voditi računa o svom intimnom zdravlju i da nema nikakvu psihološku barijeru odlaska ginekologu.
KOLIKO ČESTO TREBA OBAVLJATI GINEKOLOŠKI PREGLED?
Odgovor na to pitanje ovisi o trenutnom zdravstvenom stanju i preporukama liječnika sukladno utvrđenom. U slučaju da na redovnom ginekološkom pregledu nema osobitih promjena koje traže detaljnije i češće kontrole, liječnik pacijentice upućuje da dođu na novu redovnu kontrolu za godinu dana. Svim ženama preporuča se da obave kompletan ginekološki pregled jednom u godinu dana.
HPV
Virus HPV-a jedan je od najvećih izazova suvremene ginekologije zbog izuzetne raširenosti među spolno aktivnom populacijom, a potencijalno uzrokuje promjene na vratu maternice kod žena (CIN-I, CIN-II i CIN-III) koje upućuju na dugoročnu mogućnost razvoja raka vrata maternice u slučaju da se posljedice djelovanja virusa ne prate i ne uklone na vrijeme. Upravo iz navedenog razloga, redovito obavljanje ginekoloških pregleda nema alternativu jer se navedene promjene mogu utvrditi PAPA testom na redovnom ginekološkom pregledu, a potom liječnik na vrijeme može pratiti razvoj daljnje situacije i po potrebi reagirati. Obavljanjem redovnog ginekološkog pregleda moguće promjene vidljive su na vrijeme te je takav zdravstveni problem moguće u potpunosti riješiti uz nikakve ili minimalne posljedice.
Odgovornost je na Vama, izdvojite 15 minuta vremena godišnje za svoje intimno zdravlje!
TRUDNICE
Intimno zdravlje u trudnoći i praćenje zdravstvenog stanja od strane specijalista ginekologije neophodan je dio procesa uspješne trudnoće i rođenja zdravog djeteta. U tom dugotrajnom procesu žena se suočava s mnogim izazovima na tjelesnom i emocionalnom planu, a ti izazovi zahtjevaju stanovitu informativnu pripremu te stručno praćenje trudnoće.
Poliklinika Life za svoje trudnice organizira edukacije i savjetovališta za koje obuhvaća ne samo područje edukacija u ginekologiji, nego i psihološko savjetovalište, pravilnu prehranu te niz praktičnih vježbi za uspješno održavanje forme i trudnoće, a savjetovalište je dostupno i po završetku trudnoće i rođenju djeteta.
MENOPAUZA
Tjelesne i emocionalne promjene koje žena doživljava stupanjem u menopauzu više nikome nisu tabu tema. Na raspolaganju su Vam stručnjaci koji će Vam kroz savjete i edukacije pomoći u vezi svih problema i izazova s kojima se suočavate stupanjem u menopauzu.

Cjenik

ginekoloških usluga

Naš tim

Upoznajte naše liječnike

Lejla Ćorić
dr. med., spec. neurolog, subspec. epileptologije
Doc. dr. sc. Vesna Herceg-Čavrak
prim. dr. med., prof. v.š., specijalist pedijatar, subspecijalist pedijatrijski kardiolog
Ivan Grgurev
dr.med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije
Tomislav Madžar
Doc.dr.sc., dr. med. , Specijalist medicine rada i športa
Tomislav Letilović
Kardiolog, Doc.dr.sc., dr.med.
Dejana Lučić
dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije
Natko Beck
dr. med., specijalist radiologije
Matija Marković
dr. med., specijalist kardiologije

 

Želite se naručiti na pregled ultrazvukom ili trebate savjet stručnjaka? Kontaktirajte nas na 01 209 9010 ili na info@poliklinika-life.hr i naš tim odgovorit će Vam u najkraćem roku.

  Pretplatite se na Newsletter


  O Nama

  Poliklinika Life je moderna, vrhunski opremljena Poliklinika u Zagrebu u kojoj najbolji stručnjaci brinu o Vašem zdravlju.

  Radno Vrijeme

  Pon - Pet: 8:00 - 18:00 pmSubota: 10:00 - 15:00 pmNedjelja: Zatvoreno

  Kontakti

  Telefon 01 2099 010Trpinjska 5A, 10000 ZagrebKako do nas?